Titanit, PVD kaplama sektöründe bir lider olarak, İstanbul Teknokent’te bir Ar-Ge ofisi kurarak önemli bir dönüm noktasına ulaşmıştır. Bu stratejik hamle, Titanit için yeni bir dönemi işaret ediyor ve Teknokent’in yenilikçi ortamından faydalanarak araştırma ve geliştirme çalışmalarımızı ileriye taşıyoruz. Amacımız, Makine, Kesici Takım, Otomotiv, Komponent, Havacılık, Medikal ve Ulusal Savunma sektörlerinde çığır açan projeleri hayata geçirmektir. Ar-Ge operasyonlarımızı İstanbul Teknokent bünyesinde entegre ederek, PVD kaplama teknolojisini geliştirmeye ve ülkemizde inovasyonun sınırlarını zorlamaya kararlıyız.

Titanit olarak, 11-13 Ekim 2023 tarihleri arasında İstanbul, Türkiye’de bulunan İTÜ SÜLEYMAN DEMİREL KONFERANS MERKEZİ’nde gerçekleşecek olan “3. ULUSLARARASI MALZEME TEKNOLOJİLERİ VE METALURJİ KONGRESİ-2023” etkinliğinde GÜMÜŞ SPONSOR olarak yer almaktan heyecan duyuyoruz.

Son teknoloji malzemeler ve metalurji teknolojilerine olan bağlılığımız değişmez, ve bu prestijli etkinliği desteklemekten gurur duyuyoruz. Bizimle birlikte, malzeme dünyasının öncüsü olan bu etkinlikte inovasyonun en önünde keşfe katılın.

Konferanstan gelen güncellemeler için bizi takip etmeye devam edin; burada sizi ileriye taşıyan içgörüleri ve keşifleri paylaşacağız. Sizi etkinlikte görmekten mutluluk duyarız!

Devamını Oku

5 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan 12. Ulusal Kalıpçılık Zirvesi’ne Gold Sponsor olarak katılıyoruz. Konuşmacı olarak da katıldığımız zirvede sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Devamını Oku

Dubleks işlem görmüş PVD kaplamaların kuru ve sınır yağlama koşullarında aşınma özelliklerini inceleyen “Wear Performance Under Dry and Lubricated Conditions of Duplex Treatment TiN/TiCrN Coatings Deposited With Different Numbers of CrN Interlayers on Steel Substrates” isimli son makale çalışmamız, akademik dünyanın en prestijli yayın organlarından Wear Dergisinde Nisan 2023’te online olmuştur.

Bu makale, farklı sayıda CrN ara tabakaları kullanılarak çelik alt tabakalara yüzey kaplama yapılan TiN/TiCrN kaplamalarının kuru ve sınır yağlama koşullarında aşınma özelliklerini incelemektedir. Dubleks işlem görmüş PVD kaplamaların performansı, ara tabaka sayısının artmasıyla artar ve sınır yağlama koşullarında daha iyi sonuçlar verir. Bu araştırma, endüstriyel uygulamalarda kaplama malzemelerinin performansını optimize etmek için önemli bir katkı sağlamaktadır.

Link: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0043164823003149

Farklı PVD kaplama türlerinin düşük ve yüksek sıcaklık aşınma davranışlarının analiz edildiği “Effect of AISI H13 Steel Substrate Nitriding on AlCrN, ZrN, TiSiN, and TiCrN Multilayer PVD Coatings Wear and Friction Behaviors at a Different Temperature Level” isimli makalemiz, “Materials” dergisinde Şubat 2023’te yayınlanmıştır.

Bu çalışma, AISI H13 çeliği nitrasyonunun farklı PVD kaplama türlerinin düşük ve yüksek sıcaklık aşınma davranışlarına etkisini araştırmaktadır. AlCrN, ZrN, TiSiN ve TiCrN çok katmanlı kaplamaların aşınma ve sürtünme davranışları, farklı sıcaklık seviyelerinde incelenmiştir. Bu araştırma, kaplama malzemelerinin performansını artırmak için nitrasyon işleminin etkisini anlamak için önemli bir adımdır.

Link: https://www.mdpi.com/1996-1944/16/4/1594

“Effects of Al, Ti, and Cr content with different interlayer configurations on tribological behavior of AlCrN and AlTiN multilayer coatings” isimli makale çalışmamız “Proceedings of the Institution of Mechanical Engineeers, Part L: Journal of Materials: Design and Application” dergisinde yayınlanmıştır.

Bu makale, farklı PVD kaplama türlerinin düşük ve yüksek sıcaklıkta aşınma davranışlarının incelendiği bir çalışmadır. Makalede ayrıca AISI H13 çeliği AlCrN, ZrN, TiSiN ve TiCrN kaplamaların aşınma ve sürtünme davranışları farklı sıcaklık seviyelerinde değerlendirilmiştir. Çalışmanın sonuçları, kaplama tasarımında ve malzeme seçiminde faydalı olabilir.

Link: https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/14644207221124588

26 Eylül’de başlayacak olan MAKTEK Avrasya fuarında yerimizi aldık. 12. Salon, 1225 no’lu standımıza ziyaretinizi bekliyoruz. MAKTEK fuarı web sitesindeki formu doldurarak (https://davetiye.tuyap.online/index.php?Fid=2991&Ref=2504) ücretsiz davetiye edinebilirsiniz.

Fuar Bilgileri:

Salon: 12
Stant: 1225
Yer: Tüyap / İstanbul
Tarih: 26 Eylül – 1 Ekim 2022

Bursa’da yaptığımız yeni pvd kaplama tesisi yatırımımızı, NOSAB (Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi) içerisinde kendi yerimize taşınarak tamamladık. Kabiliyetlerimizi 2022 model yeni Platit pvd kaplama makinemiz ile müşterilerimize sunmaya başladık. Kaplama öncesi ve sonrası süreçlerde tüm gerekli işlemleri özel siparişle üretilen 1 tonluk Ultrasonik yıkama banyoları ve blast kabinlerimizle taçlandırdık. Özellikle kalıp kaplama teknolojileri üzerinde yapılan yatırım, farklı proseslerin oluşturduğu nem ve tozun birbirine karışmaması için atmosferik bölüm düzeni oluşturularak tamamlandı.

Yeni tesisimize kalıp polisaj işlemi de tekrar dahil edildi. Bulut teknolojileri kullanılarak İstanbul’da olduğu gibi Bursa tesisimizde de tüm prosesler dijital olarak izlenebilir ve raporlanabilir düzeye getirildi. Ayrıca üretimimizde makinelerimizin oluşturduğu sıcak havayı soğuk aylarda kullanmak üzere ısıtma sistemine entegrasyonunu tamamlayıp karbon salınımımızı azaltmış olduk.

3190405 No.’lu Tübitak-Teydeb ArGe projemiz kapsamında tamamladığımız deneysel çalışmaların bir bölümünü içeren “Wear and friction behavior of CrTiN/TiCN and CrTiN/CrCN multilayer composite coatings” isimli makalemiz, malzeme bilimi konusunda Q1 kategorisinde en yüksek puanlı uluslararası dergilerden biri olan Ceramics International’de online olarak yayınlanmıştır.

Makaleye https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0272884222002711#! linkinden ulaşılabilir.

Türkiye ve Polonya’nın seçkin üniversiteleriyle beraber çalışarak tamamladığımız “Effects of Ceramic-Based CrN, TiN, and AlCrN Interlayers on Wear and Friction Behaviors of AlTiSiN+TiSiN PVD Coatings” isimli yeni araştırmamız, dünyanın en prestijli ve en yüksek puanlı bilimsel dergilerinden Ceramic International da yayın onayı almıştır.

Makaleye aşağıdaki linkten online olarak ulaşabilirsiniz:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0272884221010580